onsdag, oktober 10, 2007

Inger Alfvén

Igår träffades vi hos Virpi i Alvik och vi fick ett fantastiskt fika och vi fick också se deras nya hus.

Temat för kvällen var Inger Alfvén och rätt många hade läst någon bok av henne. Flest hade nog tagit sig igenom hennes senaste bok Mandelkärnan, men även Elefantens Öga, Ur kackerlackors levnad och En mor har fyra döttrar hade lästs till denna bokjunta. Vad vi kom fram till angående Alfvén och hennes skrivande vet jag inte riktigt, men vi kunde i alla fall konstatera att hennes böcker är speciella. Vissa av hennes böcker eller avsnitt av dessa kan vara riktigt fina berättelser om människor och deras relationer. Andra böcker beskriver hur man kan bli besatt av människor eller företeelser och ifrågasätter varför man inte bryter upp trots att ens levnadssätt inte är bra för en. Knäppaste boken av de jag har läst tycker jag är Ur kackerlackors levnad! Jag ska verkligen försöka ta mig igenom den till nästa bokjunta.

Jag har letat lite på nätet om Inger Alfvén, men jag hittade ingen mer information om henne än det som stått i böckerna. Är det något som hittat något mer?

Vi fick också ett boktips av Maria som hade läst Bakom ljuset skriven av Åsa Nilssonne (som också har skrivit "Smärtbäraren" som tidigare diskuterats i bokjuntan). Detta är en deckare (tredje boken i en serie) som bland annat utspelar sig i Etiopien. Vilken är den första boken i serien?
/Annelie

2 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Det var verkligen mysigt med bokjunta igår, gott fika, kanonfint hus att avundas lite, supergullig bebis att gulla med och mycket trevligt tillsammans!

BOKJUNTAN sa...

Tack för en trevlig träff i Antnäs (tryckfelsnisse var framme)! Jag missade temat på träffen och ska försöka ta mig igenom något av Inger till nästa gång. Blev lite nyfiken på böckernas udda innehåll, förstår inte riktigt hur någon lyckas uttrycka de som återgavs på ett sätt som lockar till läsning. Delar av det lät riktigt skumt.
H: Virpi